30 januar 2009

Og hvordan er stemningen i Stavanger?

Jeg bestreber meg på å være en god samfunnsborger. Jeg betaler min skatt med (en viss) glede og sniker ikke på T-banen med mindre jeg må løpe for å rekke den. Og jeg betaler NRK-lisens. Senest i dag betalte jeg 1168 kroner til NRK for at de skal fortsette å forsyne oss med kringkasting av en kvalitet de kommersielle kanalene ikke kan ta seg råd til. Jeg betaler for å få programmer som handler om noe vesentlig, og ikke bare skal forføre flest mulig med tanketomt tull. Jeg forventer å bli servert stoff som ikke bare spiller på angst, vemmelse, misunnelse, kikkertrang og morbide grøss. Jeg vil bli informert, utfordret og opplyst, blant annet om aktuelle hendelser - såkalte nyheter.

Så skjer det, samme dag som jeg har betalt mitt bidrag til kvaliteten: Noen finner et dødt spedbarn i Stavanger. Og en erfaren NRK-seer skjønner så alt for godt hva som kommer. Noe oppsiktsvekkende, og gjerne tragisk, har funnet sted, men det er strengt tatt ikke så mye informasjon å formidle. Da stiller nyhetsankeret i studio alle overflødige spørsmåls mor til en hutrende reporter på stedet. Live. "Og hvordan er stemningen i Stavanger?".

Vi ble heldigvis spart for den verste sosialpornoen denne gangen. Intervjuer med naboer, presten, ordføreren, klassekamerater og alle andre som selvfølgelig sier omtrent det samme. Sjokk, forvirring, levende lys og alt som hører med. Det kommer nok i morgen.

Og senere i kveld sender NRK1 en ny episode om avdanka idrettsutøvere som gjør ting de ikke behersker.

Ingen kommentarer: