03 august 2009

Jeg lurer...

...på om en må betale sykkelpris på t-banen for en sykkelramme med hjul på?

3 kommentarer:

Guy sa...

Skulle ikke forundre meg ;)

Ellen sa...

Ja, for ER Ruters kontrollører inneforstått med NCFs definisjon av en sykkel, altså et kjøretøy med like store hjul, hvorav det fremre er styrbart og det bakre skal drives av et system som består av pedaler og kjede?

Unknown sa...

eller må vi gå bak bestemmelsen og se på formålet med bestemmelsen?

Er formålet å ta betalt for gjenstander som tar relativt stor plass på banen og som er lett å kategorisere? (jf. hvilket ikke poser og andre pakkeneliker er)? Hvis så, vil juristen i meg anta at en sykkelramme med hjul, uten f.eks. kjede, pedaler og styre er å anse som en sykkel etter befordringsbestemmelsene :-)

I så fall, vil en bonus pater familias, altså en normalt oppegående person - men som ikke har spesielt peil på sykkel - anse det du har med deg på banen som en sykkel (hvis ja - du skal løse bilett for den) eller vil han anse det for å være sykkeldeler (i så fall skal du ikke behøve å løse bilett).

Er hjulene montert på rammen og det er pedaler m.v. der - ja, da vil jeg kalle det en sykkel. Er rammen, hjulene og pedalene ikke montert, men bare stablet ved siden av hverandre - da vil jeg fort anse det for å være sykkeldeler og dermed ikke omfattet av reglementet.

Ah... en jurists drøm å argumentere pro et contra for. Har du fått bot? Vil du ha en til å argumentere for deg???? :-) Jeg er klar som et egg!