16 juli 2009

Harry Potter

Eg har frå tid til annan tenkt at eg skulle skrive noko om Harry Potter, og kvifor bøkene om han er så fengslande, og om kvifor Harry sjølv er ein interessant karakter. Men eg er god til å prokrastinere, og det som ofte hender då er at nokon andre seier det før ein. I dette høvet er det mi eminente venninne Inger Merete som skriv om Harry, og det på ein slik måte at eg berre blir sitjande og nikke. Bloggen hennar, som ikkje er ein blogg forresten, er også verdt å lese - ho skriv ofseleg godt og i motsetning til meg så har ho alltid noko å melde.

4 kommentarer:

Inger Merete sa...

Merker meg personlig skryt OG bruk av ordet ofseleg. Mer kan man ikke be om. Tusen millioner takk.

Guy sa...

Takk for link. Har ikke sett den før nå.
Og nå ser jeg hva Inger Merete mente med sinte svar fra film-buffs som har sterke meninger om film.
Fin artikkel forresten. Du skriver at den siste filmen er litt ujevn, men jeg finner ikke noen karakter ellers?

Ellen sa...

Nete: æres den som æres bør!

Inger Merete sa...

Hei, det var ikke jeg som anmeldte filmen, så jeg syntes det ville være galt å felle for mye av en dom og dermed blande meg i businessen til anmelder Vegard.

Vegard ga den terningkast 4, noe jeg synes er helt greit. Jeg har noen innvendinger mot at forelskelsesplottet virker litt påtatt, at det er noen løse tråder igjen på slutten som de som ikke har lest boka kommer til å stusse over, og at det store actionmessige klimakset, ut på den rare øya om dere husker, ikke blir godt nok bygget opp under. Jeg tror folk vil ha litt problemer med å skjønne hvorfor det er en så big deal.

Samtidig har filmen kvaliteter, rent menneskelig, som jeg har savnet i de andre filmene (bortsett fra treeren) og noen aldeles nydelige, mørke bilder i gotiske omgivelser. Jeg synes det er rart at andre anmeldere ikke har rost Yates mer for dette. Og så er den vel verd billettprisen for fansen, naturligvis.