17 mai 2008

Gratulerer med dagen! 17. mai i Østmarka

Siden våren 2005 da det regna så fælt har Jokke og jeg hatt tradisjon for å gå på tur i skogen når det regner. Det er fint i skogen i regnvær, det blir liksom ekstra grønt, det er mindre vind innimellom granleggene og det er litt deilig å komme seg ut selv om det egentlig ikke er ute-vær. I forhold til for eksempel regnværssykling, som jeg er sterk motstander av, er regnværsskogtur en fin opplevelse.
Værmeldinga for 17.-maihelga var ganske trist, så da fulgte vi opp tradisjonen og bestilte oss plasser på Øvresaga, tok med oss 16.-maipilsen og dro avgårde. I likhet med dagen i går kom regnværet omtrent samtidig med aktivitetsstart. Men vi var godt forberedt i paclite og FiveFingers og leggvarmere og dro avgårde. Parkerte på Bysetermåsan og labba innover, mens vi nøt nydelig norsk natur og enda nydeligere norsk allemannsrett. FemFingrene fungerte fint og vi fant oss en super bål- og overnattingsplass til og med! Men det store høydepunktet møtte oss på Øvresaga: hyttetilsynet hadde vært der dagen før og pynta, satt fram nye hvite lys i alle lysestaker og til og med tatt inn liljekonvall til oss! Fantastisk stas!
Det var jo 16. mai, så pilsen kom fram med en gang varmen fra tørr og fin ved spredte seg i hytta. Sist vi var på Østmarkstur lå vi på Røyrivannskoia og der var veden våt. Sånt er ganske trist når en kommer fram i skumringa og det i løpet av natta snør 10 centimeter, det ble ikke ordentlig varmt i den hytta. Men Øvresaga er ei fantastisk fin hytte, det er et gammelt småbruk som ligger fint til i Rausjøgrenda, ei lita bygd langt inni skauen, men som for hundre år siden hadde både egen skole og eget postkontor!
Vi fyrte ikke så hardt, vi venta jo ikke så lave temperaturer akkurat, men tror du ikke det gikk som da vi var på Røyrivannskoia: vi våkna til snøvær! Jeg var ute en tur like etter at jeg sto opp, og syntes allerede da at regnet var litt lett, liksom. Jeg tenkte det bare var yr, og at det tross alt ikke kunne snø, dette er ikke Balsfjorden, Ellen. Men så sa Jokke også at det så da ut som sludd, eller hva? Og det gjorde det. Skulle vi fortsatt være i tvil skrudde værgudene opp farta, og etterhvert var det ikke mye tvil om at det var snø, nei:
Nasjonaldag var det likefullt, så det var flaggheising og nasjonalsang i sluddværet, klokka åtte var flagget ute, klokka kvart over ni var det tatt inn i vindfanget, vi var litt redde for at de som hadde bestilt hytta for i kveld skulle pingle ut da de så snøværet.

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Ingen kommentarer: