10 april 2007

Rar påske

Jokke dro i dag mårres å jeg måtte opp skikkeli tili. Ellen klaggde på at tellefon til Jokke viste bare 05:21 da hu sto opp å hu dro meg ut av bingen like etter. Det var egentli greit, for de lagde egg å bæjken til frokost å det ville jeg jo jærne ha me meg da. Menn de blir rart å ikke ha Jokke her. Det er allti litt trist når han drar eller når jeg er hoss Jokke å Ellen drar. Jeg veit ikke helt voffår det er sånn, jeg veit jo at de alldri er lenge till neste gang jeg serem.

Menn jeg skulle skrive om påsken jeg. Det blei en rar påske. Jokke kom i regne torsdan før ferin. De skikkli øsregna å vi som har hatt så fint vær menns mora til Ellen var her å jeg har jakkta masse å fått masse mat menn så bynte de å regne. Å de regna å regna å regna å værmellinga var ikkeno bedre å Ellen å Jokke ståka å pakka å årna å pulken blei stor å tung å greier. Sku egentli reist sønndan menn de regna så ille at vi ikke årka. Jeg var gla till, de ække no stas å sitte pakka inn inni sekken med pose over seg. Klamt å ekkelt å ingen utsikt. Manndan skulle Inger-Lise hente oss å kjøre oss til Killpiss å de så ganske låvende ut for atte det snødde å det er ikke så ille som regn. Menn så bynte de å regne å da blei vi jemme. Tirsda jikk vi inn Kjusakkdarn sammen med Martin i fint vær. Det var morro å får vi måtte krysse ei skummel bru å da måtte dem a me skia å vingle over. De var arti! Åsså spiste vi å jeg jakkta å fanga mus. Bra dag!

Åsså på veien jem måtte Jokke ta bilde av bilen til Martin i sørpa for atte han mente atte de var sånn mann kunne fårvennte på Karakoram Highway (jemme!) å ikke i sivvilisserte Norge. Det så sånn ut:

Onnsdan skulle vi åsså egentli ut, menn så så vikke nabon å da blei vi inne for vi hadde tenkt oss til Sjausi uten kjentmann å da ga dem faan for atte de ække no stas å ikke se nonting å så blei vi hjemme å så på påskekrim. Dem skreik fært i påskekrimmen, Ellen var helt oppgitt over at britene måtte synke så jupt å bli sånn bannete som i amrikanske krimmer. Så da leste dem. De var litt kjedeli for meg, så jeg sov.
Torsdan vare knallvær da vi våkna å Jokke blei så gla atn satte meg i vindu - rett fra bingen till vindu, det vakke nokka arti - dritlyst, jo! Jeg kunne blitt snøblinn! Menn så hørterem atte det bare var et vindu i uværet så da dro vi til Pertinn å kjørte fra Nælmarvarden å de var arti! For dem såkke nonting å tryna masse å det liker jeg!

Freda husker jeg ikke. Lurer på va vi gjorde da? Kanskje jeg sov.

Lørdan var fin! Da jikk vi fra Lakksælvdarshøgda å jem. De var melt drittvær, menn det var gannske bra egentli! Gumla på hytta å jeg jakkta å fikk et stort dyr, vitt å ganske langt, så jeg var ganske mett ganske lenge etterpå. Jokke jikk kjempefort i laussnyen me Ellen å Basse på slep. Basse var bitter for atte han haddikke feller menn de hadde Ellen å Jokke, så Basse hengte på stavene i alle oppoverbakkene. Menn han kjørte fra oss i neddoverbakkene da.

Søndan var enda bedre får da jikk vi fra Lakksælvdarshøgda å til Otærn. Fra Runnhævven å till Storvanne så vi ikkeno så Ellen måtte bruke kompass å Hugo brukkte GPS å Jokke jikk rett fram for han er go til det. De var litt spennene å ikke se no å, menn litt kjedli i lengden da. Ja åsså måtterem grave ut hytta på Gurglera! De var litt arti! På Otærn spiste vi midda jeg fikk alle restene til Jokke å Ellen de åt bokknafesk å pinnekjøtt. Å drakk øll. De er visst påsketradisjon å gå fra Lago å til Otærn. Åsså vant Ballan Flandern Runt! De var kult!

I går var vi åppe i skævven å kjørte telemark å de var dødsbra! Jokke velta skikkli å de var mer skummelt enn gøy, for han fikk skia i jælmen så de sa BANG! Han hadde sikkert ikke reist seg ijen viss han ikke hadde hatt jælm å greier å Ellen hadde kjørt i fårveien så de var ekkelt. Va sku jeg jort viss han ikke hadde hatt jælm?! Å, det er skummelt å tenke på. Menn det jikk bra, da, han hadde jo jælm. Å etter det var det bare gøy, fin snø å de trynte ganske mye. Ellen tryna rett i ei fonn for atte hu såkke åssen bekkedarn egentli så ut, å boms i snøn!

Nå skal vi jæm å kjøre mer.

1 kommentar:

Jokke sa...

Takk for samværet, Tigerdyr. Det ble ikke helt den turen vi tenkte oss, men vi hadde det moro allikevel, vi. Og selv om det går mot vår kan det fortsatt bli noen skidager på deg.

Jeg har lagt ut bildene jeg tok, og du kan se dem her: http://eurofoto.no/show_album.php?aid=1432004