24 april 2011

Roma, dag I

Mamma og jeg er nå installert i Sambu, leiligheten som Samlaget eier i Roma.

Morsan hadde to mål for reisa: hun skulle sitte på Spansketrappa og se Trevi-fontena. Så da var det bare å skaffe seg t-banekort og komme seg avgårde, dagen i dag var omtrent den eneste uten spådd møkkavær. Vi avgårde.

Og vi var ikke de eneste som hadde fått den idéen, nei! Sjekk'a:
Fra Roma
Vi er begge enige om at vi er litt skuffa over denne trappa. Ikke bare var blomsteroppsatsene stabla i krukker på stillas (!), hele trappa ligger jo helt inneklemt mellom disse husa, jo! Til sist et bildebevis på at Mamma har sittet på Spansketrappa:
Fra Roma
Been there, done that. Vi videre.

Som dere ser så var vi ikke aleine om å ha funnet ut at det var spennede med Trevi-fontena heller, men denne var vi enige om at var mye flottere enn forventa, selv om det var ufattelig mye folk der.
Fra Roma
Deretter prøvde vi å få tak i litt mat, noe som viser seg å ikke være så enkelt som en skulle tro på første påskedag i Roma. Men takket være at morsan ikke eier sjenanse fikk vi kjøpe et halvt brød på en restaurant som også solgte litt småvarer som melk og syltetøy.

Etter det gikk vi oss bort. Og kom forbi denne damen over en port:
Fra Roma
Én ting er sikkert: noen har utvist en viss sans for humor her i alle fall! Noe så usjarmerende. Etter en stund kom vi til Vittorio Emmanuele-monumentet, og da fant vi i alle fall ut hvor vi var på kartet og kunne komme oss hjem igjen!

Ingen kommentarer: