24 mai 2007

Ååååå, "nyheter" ass!

Ååååå, jeg så på Dagsrevyen i stad. Ååååå! Først så var det masse om Yssen og Valla og angrepet på Meymane og noen offiserer som ikke var helt enige om hva som egentlig er forsvarlig kirurgberedskap. Det var nå greit. Det var faktisk noe om at Bush har fått penger til å fortsette å drite seg ut i Irak også, så alt i alt, ikke av de aller verste Dagsrevy-sendingene. Vi slapp i hvert fall Jon Gelius som revolverrapporterer fra den tårevåte og sønderknuste bygde der noen har kjørt utfor. Det kunne altså vært betraktelig verre, vi er jo ikke så godt vant etterhvert.

Men så kom sportsnyhetene. Det er min høylydte og ofte uttalte mening at det er for mye foppal på tv, og ikke minst at de såkalte foppalnyhetene knapt kan kalles nyheter for dem det gjelder en gang. Husker dere kneet til Bratseth? I Bratseths tid slapp vi i hvert fall unna kneet hans i ukene mellom landskampene! Ikke nå lenger. I går spilte AC Milan og Liverpool mesterligafinale, og Lilverpool tapte. Merk mine ord, de tapte. AC Milan vant. Det er det fotballkamper, og særlig finalekamper dreier seg om. Vinn eller forsvinn. Liverpool skulle dermed forsvinne. Men nei, de får syte og klage og jamre i beste sendetid på NRK. Om foppal. Og om at de tapte, men at de egentlig var best. Hallo, dere tapte, ferdig med det, lev med det! Og kjære NRK - dere kaller det sport, men hva er mindre sport enn dårlige tapere, og hvorfor i all verden må dere la de overbetalte sutrepavene få markedsføre seg på deres kanal?

Etter dette var det enda en sutrepave fra Antidoping Norge som klagde over at Datatilsynet mener at meldeplikten til toppidrettsutøvere kanskje gikk litt over grensa med tanke på personvern. Ååååå! Jeg mener vanligvis at litt syting og klaging kan rense lufta, men det får da være grenser for furting?! Og hvert fall for hva som bør få lov til å bli furta på riksdekkende fjernsyn!

Men det beste er kanskje Bjarne Riis. Dere vet, tidligere TdF-vinner og nåværende sportssjef i CSC, som i sin tid uttalte de bevingede ord "Ser jeg ut som en junkie?" på spørsmål om han hadde dopa seg. Bjarne var ikke på tv i dag, men Eric Zabel var. Sistnevnte var hjelperytter for Bjarne i Telekom da Bjarne vant Touren, og han satt gråtende på tv i dag og innrømte at han dopa seg på EPO da han kjørte for Bjarne. Er det ikke litt pussig at han som innrømmer doping, og at det var prestasjonsfremmende (bombe!), bare var hjelperytter, mens kapteinen liksom ikke var det? Dessuten, var nå egentlig den uttalelsen til Bjarne så gjennomtenkt - hvem ser vel egentlig mer ut som en junkie enn en radmager syklist? Tre Danilo di Luca i lyseblå 80-talls dunjakke og send ham til Skippergata - politiet ville ha fjerna ham før han rakk å si "Giro d'Italia"! Di Luca vant i dag forresten.

Tilslutt en tankevekker: hvem klipper håret til Eric Zabel?

Ingen kommentarer: