19 september 2009

Skævvtur

I dag har vært en bra dag, jeg har vært på tur me Ellen å Hannsi. Det er dritlenge sia dem to jikk på tusjammen menn i dag sku vi gå fra Vågli i Enebakk å jemmatt. Det var kjempefint vær å jeg satt gått på ullgennsern till Ellen. Helt terrem ståppa fårrå pella såpp! Åssåså myyye såpp dem sku ha me sæ da! Å de er så kjedli å uintresangt da, såpp lissåmm! Å jeg sitter der i sekken menns Ellen bøjer sæ ner i hytt å pine fårr å pella denna såppen. Å Hannsi ække no bere, hann pella bær. Grrrr ass! Å etter ei stønn å hadderem så mye såpp atterem måtte hive ut allt aant a sekken å stappa såppen åppi å meg på tåppen å den goe ullgennsern hengta uttapå sekken. Takk skarrufaanmæha, det lokkter faan mæ såpp a rævva mi.

Jajja. Etter ei stønn så garem åpp såppen å de blei pævse å da fikk jeg tak i en fuggel etter at jeg møtte et ekkorn såm var skikkli domm å skjøntikke at jeg var fali å de var litt rart, så jeg stakk, hann hadde sikkert rabis eller no - må værra no gæli me en gnager såm freser etter en tiger, jeg mener, vor domm gåreann å blia?

Jo, menn så tokk de helt a - da vi var nesstn jæmme store pluttsli ei bikkje mitt i stin å den var aleine, så dissa fålka tokn me sæ. Den virka sjikkli domm å tæjt såm alle bikkjer åsså lokktan sjikkli møkkete. Di dyra vassker sække å de merkeru nårrem er bare en meter unna - pføj. Vi blæj helldivis kvitten før vi kåmm jæmm da, varen fyr såmm ubegripli nåkk savnan.

Nå ævi jæmme ijen å Ellen driver å tørker såpp i kommfyrn å det stinnker i hele huset. Håper ikke lokkta setter sæ i resstn a pellsn min, de er ille nok å lokkte såpp i rævva, menn Tussi synns visst de er litt ålæjt da. Såppen i kommfyrn altså, ikke såpplokkta i rævva mi.

17 september 2009

Treghet i systemet

Det tok meg nesten tre år etter at jeg lærte at tête er det franske ordet for hode til å skjønne at det er dette ordet som ligger bak uttrykket "å ligge i tet". Det faktum at jeg hadde fulgt med på tre hele Tour de France, med fransk fjernsynsproduksjon som viser teten som tête de la course gjør ikke saken mer fordelaktig for meg...

I dag har jeg imidlertid overgått meg selv: jeg har brukt SportTracks siden i fjor sommer, et program som logger og analyserer treningsdata (jaja, veldig nerdete, jeg vet). På den sida er det meninga at man skal kunne se hvor man har løpt eller sykla på et kart, men det har jeg aldri fått til. Helt til i dag, da jeg oppdaget en liten meny der man jammen kan velge mellom følgende karttyper: Ingen (den hadde jeg valgt...), gate, satelitt og et par til som ikke er så relevant for oss som ikke bor i junaiten. At det går an! Og det er jo ikke det at jeg ikke har sett menyen - neida, den har jeg sett, jeg har bare ikke innsett hva den tilbyr. Men her er i alle fall bildet fra mandagens treningsøkt:
Blogged with the Flock Browser

16 september 2009

Det blei verre

To minutter etter at Dagsrevyen brukte krigsoverskriftene sine over Gelius' reklamestunt, dukker det gudhjelpemeg opp en kæll som presterer å omtale en mulig HamKam-konkurs som katastrofe. Katastrofe, faktisk. Ikke "synd", "trist" eller "trasig", men katastrofe. Ikke bare utviser fyren en total mangel på evne til å sette hendelser i perspektiv, jeg mener, et jordskjelv, det er en katastrofe, men han viser jo også med all mulig tydelighet hvor bortskjemt han er. Snakk om å ha sølvskje i ræva.
Blogged with the Flock Browser

I mangel av noe bedre å snakke om

To dager etter årets stortingsvalg noterer jeg at Dagsrevyen bruker tid på at Einar Gelius har gravlagt Lyn verbalt.

Foruroligende nok er jeg ikke overraska.
Blogged with the Flock Browser

15 september 2009

Kyrkjevalet

Eg noterer at heile 15% av medlemmene i statskyrkja stemte i kyrkjevalet i år, og at det er heile fem gonger så mange som stemte i 2005! Eg er glad eg gjorde mi plikt, kjenner eg!

En ny helt

Jeg har skrevet om helter før i år, her er en ny. Takket være en blogg om sykling fant jeg denne artikkelen om en sykkelrytter som heter Kai Reus og som for øyeblikket leder Tour of Britain. Kai Reus ramla av sykkelen under Tour de France for noen år tilbake og etter 11 dager i koma var det få som trodde han skulle komme tilbake. Noen ganger er det godt å ta feil.Kai Reus (Rabobank)

De man treffer på sin vei...

...er av og til litt annerledes enn det man hadde forestilt seg. Denne fyren traff Guy og jeg på sykkeltur på lørdag:Det var forresten en utrolig deilig sykkeltur i nydelig solskinn og med bare én irrasjonelt sinna bilist.

10 september 2009

Besseggen

Det har blitt tradisjon på Frogn at førsteklassingane dreg til Gjendesheim i byrjinga av skuleåret. Målet er å byggje klasseånd over Besseggen. I år var det Hans Petter og eg som var fjellsjefar, og den første dagen følgde vi halve kullet over eggen i delvis bra vær, delvis tåke.

Om ettermiddagen kom resten av kullet opp, men værmeldinga slo til - stiv kuling. Veret var praktfullt, med regn og vind som gjekk via ein perfekt regnboge til å bli strålande solskin.Men vinden blei vi ikkje kvitt, så Besseggen fekk liggje der aleine den dagen. Tur blei det jo sjølvsagt likevel, vi gjekk opp til Bessvatn og kjende på vinden. Der var det bølgjer!Elevane var kjempenøgde med å ha kjent på vinden, fleire av dei ble blåse ut av kurs, og dei skjøna godt kvifor dei ikkje skulle på høgfjellet den dagen. Litt godt å høyre for oss som vurderte situasjonen også, dei var jo ganske skuffa då vi avlyste eggen! På vegen ned tok eg dette bildet av Hanne mot Gjende: Fint, hva? Og eg er støtt litt imponert over at det gamle mobilkameraet mitt tek så bra bilete!

05 september 2009

Moro med bismak.

Da jeg var liten fikk jeg aldri lov til å hoppe i sengene. Jeg syntes det var ordentlig dårlig gjort, for det er virkelig godt over gjennomsnittlig gøy å hoppe i senger. Men det viser seg at det antagelig er veldig smart å la det være.

01 september 2009

Alt vatnet

Kor kjem alt vatnet frå? No har det regna mest kvar dag sidan 5. juli, og værmeldingane varslar om meir regn, meir regn, meir regn. Men kor kjem alt vatnet frå? Er det nokre stakkars ørkenboarar ein plass som har fått enda mindre regn, eller blir det rett og slett meir vatn her på kloden? Det må då vere tomt der oppe snart?
Blogged with the Flock Browser

Uheldig slagord

På vei til jobb i dag morges ble jeg stående i kø ved rundkjøringa ved Vinterbro. En diger semitrailer fra Litauen eller Latvia (det sto LT bak på bilen) tok nemlig opp plassen i selve rundkjøringa. Jaja, tenkte jeg, det tar jo litt tid å manøvrere noe sånt rundt ei lita rundkjøring, så jeg venta tålmodig. Litt mer overraska så jeg at bilen ikke kjørte til venstre som venta, men fortsatte rundt. Jaja, det er ikke så greit å vite hvor en skal i et fremmed land, så jeg tenkte at fyren sikkert hadde kommet til at han skulle på gamle E18 og ikke på den nye. Men lastebilen fortsatt forsyne meg enda lengre og dro ut i den retningen som ville blitt rett fram! Ok, en strafferunde kan skje den beste tenkte jeg, og flirte litt, men tenkte ikke så mye mer på det. Helt til jeg kjørte forbi og så slagordet på sida av bilen:

We Know the Way.