17 september 2009

Treghet i systemet

Det tok meg nesten tre år etter at jeg lærte at tête er det franske ordet for hode til å skjønne at det er dette ordet som ligger bak uttrykket "å ligge i tet". Det faktum at jeg hadde fulgt med på tre hele Tour de France, med fransk fjernsynsproduksjon som viser teten som tête de la course gjør ikke saken mer fordelaktig for meg...

I dag har jeg imidlertid overgått meg selv: jeg har brukt SportTracks siden i fjor sommer, et program som logger og analyserer treningsdata (jaja, veldig nerdete, jeg vet). På den sida er det meninga at man skal kunne se hvor man har løpt eller sykla på et kart, men det har jeg aldri fått til. Helt til i dag, da jeg oppdaget en liten meny der man jammen kan velge mellom følgende karttyper: Ingen (den hadde jeg valgt...), gate, satelitt og et par til som ikke er så relevant for oss som ikke bor i junaiten. At det går an! Og det er jo ikke det at jeg ikke har sett menyen - neida, den har jeg sett, jeg har bare ikke innsett hva den tilbyr. Men her er i alle fall bildet fra mandagens treningsøkt:
Blogged with the Flock Browser

4 kommentarer:

tribent sa...

litt flaut??? :-)

Ellen Propellen sa...

Flaut, Bent, ikke litt flaut, bare flaut, flaut, flaut.

Inger Merete sa...

Jeg lærte/studerte fransk i fire år før jeg skjønte at "depeche mode" betød hurtigmodus. Hvor mange år som gikk før jeg skjønte at det faktisk ikke var snakk om små menneskearmer i tittelen på "Her kommer dine arme små" skal forbli en slektshemmelighet.

Ellen Propellen sa...

Mora mi pleide å gå ut i vedskjulet for å se etter engler når de sang "engler daler ned i skjul"...