07 oktober 2013

Säffle

Jokke og jeg er på besøk hos svigermor i Gaperhult, på Varmlandsnes. I dag tok vi turen til Saffle, blant annet for å dra på polferd. Siden vi først var i byen tok vi oss like gjerne en spasertur langs kanalen. Og det var riktig idyllisk:
I den lokale sportsbutikken kom vi over det som må være tidenes fineste pendlersykkel! Rosa dekk! Og til inntekt for brystkreftforskning, derav fargen. Synd vi ikke bor i et flatt land der slike er egna til daglig transport. 

Svenske lønnetrær er like fine som norske lønnetrær.
Kanalvandring i Säffle var virkelig en fin liten spasertur. Under her ser dere slutten på kanalvandringa, utenfor her er det egentlig ganske rett ut på "storhavet", Vänern. Men den vassputten er svær, altså, en får helt følelsen av å stå ved havet når en står og ser utover. 
Svenske vasstårn er ganske mye mer forseggjorte enn norske. Tror faktisk ikke jeg har sett noe norsk vasstårn noen gang? Dette var visst fra 1914, og lå rett ved siden av det som ha vært en gravhaug.
Det ligger en båt inni her, vet du, det gjør det:
Til sist ble vi svake og sultne av all turistvirksomheten, og da var det jammen godt det var kanelbullens dag! Vi spiste på Holgers konditori på torget i Säffle, og det kan anbefales - koselig sted med gode boller og interiør som ikke ser ut til å ha blitt endra nevneverdig siden '62, da konditoriet sist skifta eier. 

Ingen kommentarer: