05 desember 2008

Framovermelding?

Hørt om framovermelding? Det er det samme som tilbakemelding, men framovermelding gir tredobblet ordpoeng i pisspreik-scrabble.

Fram og tilbake er like langt, sier nå jeg, men jeg er jo kjent for å være surmaga.
Blogged with the Flock Browser

8 kommentarer:

Anonym sa...

Næmmen, Propellen, da, her har du et tydelig forbedringspotensiale! Du mestrer å uttrykke deg klart og forståelig, men framover må du legge mye mer arbeid i å bruke riktig fagterminologi.

EinarB sa...

- Og du må tenke mange framlengstanker!

Ellen sa...

Framlengs og baklengs er like langt!

EinarB sa...

@Ellen: Jo det kan ku ha rett i, men det er en verden av forskjell! Mange gjør ikke annet enn å tenke på, og snakke om "de gode gamle dager" og hvor mye bedre alt var da enn nå. - Og framtida er jo ikke å tenke på, da går jo alt til helvete slik verden har blitt. Her ligger mesteparten av skolens problem, i huet på lærerne, skolelederne og politikerne.

Ellen sa...

Det siste er jeg helt enig i, men da synes jeg kanskje at en skal konsentrere seg om essensen i stedet for å konstruere meningsløse fraser som ikke endrer noe. Det er noe av det jeg savner i skolen - evnen til å se etter innholdet og ikke bare henge seg opp i formen. Jeg blir ikke særlig velvillig innstilt til et menneske som pjatter avgårde med lingvistisk tomgods og tror at jeg skal bli begeistret - det er å nedvurdere meg, og blir jeg nedvurdert på den måten skal jeg love at jeg blåser en lang (og disharmonisk) marsj i det som følger. - Det fikk konsulenten fordi han var dum og ikke beregnet sitt publikum. Vel fortjent også spør du meg.

Mange gjør kanskje ikke annet enn å se på de gode gamle dager, men jeg synes det er alminnelig høflighet å spørre før en tar det for gitt at jeg (eller du) er slik.

EinarB sa...

Jeg mener ikke at du er opphengt i gamle dager, langt i fra. Jeg snakket i generelle vendinger om et allment problem i skolen.

Jeg fattet heller ikke med det samme at framovermelding er et av de fjottede nyordene som stadig oftere dukker opp fra maktens korridorer - helt enig med deg: idiotisk tull å finne på nye ord hele tiden.

Problemene med mobbing har jo kommet fram nå igjen, og kampen mot frafall i videregående sluker stadig nye prosjektmillioner. Satidig er det kontaktlærere som på grunn av trange økonomirammer sitter med ansvaret for 29 elever, mens max antall ikke burde vært over 10-12 dersom kontakten skulle vært god nok, slik forutsetningen var. Men forutsetninger er kjedelige, da er de mye bedre å finne opp noen nye ord som kan tilsløre fakta.

Ellen sa...

Nå sankker vi om det samme, og vi er tydeligvis enige i at tomgodset har en lei tendens til å komme i veien for det som virkelig kan gjøre en forskjell: nemlig forutsetninger og rammebetingelser. Nyord uten nyvinninger har lite eller ingenting for seg. Men det kan se ut som om viljen til å se på det som virkelig betyr noe, den er i beste fall noe tilslørt i mye av skole-Norge. Egentlig er det jo trist at jeg etter å ha vært på seminar i to dager ikke er inspirert til annet enn å se etter en ny jobb, men det sier dessverre litt om innholdet på disse seminarene...

Ellen sa...

Forresten, Einar, jeg tok ikke kommentaren din om å være opphengt i gale dager personlig - jeg skjønte hva du mente! Mitt svar der var ment som en kommentar til at seminarholdere har en lei tendens til å behandle sitt publikum som om vi alle er/var bakstreverske, og det synes jeg er rent ut dagt uhøflig, og for meg mister de da ganske mye autoritet... Jeg har tilsammen ni års universitetsutdannelse, hvorav kun ett er forsinkelse på hovedfag, og forventer å bli snakka til som om jeg hadde et minimum av vett, og det blir jeg ikke når en går ut i fra at jeg er noe jeg ikke er.
Jeg har forresten funnet bloggen din, og har tenkt å følge med på den. Som du sikkert skjønner er min blogg mindre spesifikt skoleretta (jeg bare elsker å skrive!), men det er hyggelig å se at noen faktisk leser skribleriene mine.