Etter å ha vært fornuftige og venta på at vind og vær skulle bli noe mer turgåervennlig, kom vi oss endelig avgårde til fjells mandag morgen. Det begynte litt urolig - brått var toget fra Lillehammer til Otta utsolgt, og det toget måtte vi på for å rekke buss videre til Mysuseter - men vi dro avgårde likevel.
|
Påsketurister |
På Lillehammer ble det klart hvorfor toget var utsolgt - det bestod av puslete to vogner, og det midt i påsken! Toget var fullstendig utsolgt, men vi klarte da å få sitteplasser likevel. Dessverre må plassene sies å bare være annenrangs, da de var belemret med et evig lydproduserende barn.
På Otta fikk vi merke litt til vinden som hadde herja de siste dagene, på jakt etter et kart over Øyer (=overraskende vanskelig å få tak i!) labba vi rundt i reine sandstormen, før det ble det middag på trivelige Solstad kafé. Tigern fikk som vanlig nye venner, denne gangen var det de to andre på bussen til Mysuseter som var nysgjerrige på jungeldyret.
|
Den som venter på noe godt... |
Vel oppe på Mysuseter satte vi nesa til fjells. Planen var å gå mot Eldåbu dagen etter, men med dagslys og middagen allerede inntatt hadde vi jo god tid til å sjekke forholdene. De var blåsete. Vi gikk opp mot Spranget, hadde tenkt å gå vestover, fant ut at det var altfor kaldt, og endte med å gå ei rundløype ned mot det vi trodde skulle være løypa for dagen etter. Vi var ute i et par timer, faktisk, og blei vel egentlig enige med oss sjøl om at den vinden ikke var noe å utsette seg for, selv om det var fristende å gå over fjellet for å få mer fjellfølelse. Vel tilbake på setra var det tid for appelsin i solveggen, og ikke minst vår nyoppdagede kulinariske favoritt: vaffel med baconost.
Etter å ha fått rutetips fra verten på Mysuseter om tur over fjellet, blei vi enige om å se an vinden før vi avgjorde rutevalget dagen etter. Litt skeptiske var vi jo - klokka ni kom et par som ikke hadde klart å komme seg fram til Eldåbu fordi vinden hadde vært så sterk, og de hadde gått i lavlandet!
|
Tigern funderer over rutevalget |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar